Bugün Smok Nord 4'e bakacağız, bu son zamanlarda çok popüler hale gelen oldukça yeni bir Pod Vape kiti. Smok tarafından Kasım 2020'de piyasaya sürüldü, orijinal Smok Nord ve Smok Nord 4'ün farkında olduğumuz için biraz kafamız karışmış olmalı ama neden Smok Nord 3 yok? Gerçekten bir sürümü atlamayı hak edecek kadar iyi yeni bir vape cihazı ürettiler mi?

Smok Nord 4'ten Ne Bekleyebiliriz?

SMOK Nord 4, küçük pod sistemlerini şimdiye kadar gördüğümden daha küçük bir alt ohm kit sistemine yaklaştırıyor.

Cihazın kendisi 200 mAh dahili pil ile çalışır ve 8 watt'a kadar ateşleyebilir.

Ayrıca Nord 4, küçük bir ekrana ve çift hava akışı ayar çarkına sahiptir.

Öyleyse incelemeye geçelim ve bu kitin neyle ilgili olduğunu görelim.

SMOK Nord 4 Teknik Özellikleri

Boyut (mm) – 33,7 x 24,4 x 104.9
Net ağırlık – 115g
Dahili 2000mAh pil
Type-C USB şarj bağlantı noktası
Şarj süresi – 1,5 saat
Değişken watt 5w – 80w
Giriş voltajı – 3.3V/4.2V
Düğme etkinleştirildi
OLED ekran
4.5ml e-likit kapasitesi
Ayarlanabilir hava akımı
DTL ve MTL pod/coil seçenekleri
Yan dolgu bölmeleri
Tüm olağan güvenlik özellikleri

Kutuya Neler Dahil?

Kutunun içinde normal şeyler, cihaz, bobin şarj cihazı ve yedek coilleri bulacaksınız.

1 x SMOK Nord 4 Pod 
1 x SMOK Nord 4 RPM 2 Kartuş (0.16ohm mesh coil)
1 x SMOK Nord 4 RPM Kartuş (0.4ohm mesh coil)
1 x Type-C şarj kablosu
1 x Kullanım kılavuzu

Smok Nord 4 Elinde
Smok Nord 4 küçük ve portatiftir, yani gerçekten tutması ve kullanması bir angarya değildir.

Ama kesinlikle daha büyük Pod Sistemleri ölçeğinde.

Smok Nord 4 el kontrolü
Pil kapasitesi ve 4,5 ml kapasitesi göz önüne alındığında oldukça ağırdır, ancak cebinize sokarsanız tam olarak jogger'larınızı düşürmez. Günün sonunda bir Pod sistemi.

Kesinlikle Nord 2'den çok daha büyük, birçok yönden Nord 2'den daha büyük kardeş gibi.

Bobinler Nasıl Yerleştirilir ve SMOK Nord 4 Nasıl Doldurulur
Bölmeyi e-sıvı ile nasıl dolduracağınız aşağıda açıklanmıştır:

Bölmeyi cihazdan çıkarın
Kırmızı tapayı yavaşça açın
İstediğiniz eliquid ile doldurun
Kırmızı tapayı tekrar takın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Bölmelerin genişliği nedeniyle, Yüksek VG e-likit ile bile SMOK Nord 4 Kapsüllerini doldurmayı çok kolay buldum.


Doldurma portu da oldukça cömert bir şekilde boyutlandırılmıştır.

Smok Nord 4 Ekran Fonksiyonları
Smok Nord 4 çok basit görünümlü bir ekrana sahip ancak akılda tutulması gereken birkaç fonksiyon var.

Ekran küçük ve görme yeteneğiniz iyi değilse metnin bir kısmı biraz yanıltıcı olabilir.


Ama kişisel olarak bilmeniz gerekenleri görebilecek kadar büyük.

Nord 4 Görünüm ve Tasarım

Nord 4'ü kutusundan çıkarırken, tasarımını takdir edebilirsiniz ve yapı kaliteli gibi görünüyor. Seleflerinden biraz daha büyük ve diğer Pod cihazlarından daha ağır ama iyi bir şekilde. Arkasında biraz ağırlık olan cihazları tercih ediyorum, ultra hafif cihazların düşmesini çok kolay buluyorum. Elinize güzel bir şekilde oturur ve cihazı kullanırken düğme, ateş düğmesine basmak için mükemmel konumdadır.

Cihazları düşürmekten bahsetmişken, bir cihazı düşürdüğümüzde, çalışıp çalışmayacağını bilmediğimiz için her zaman paniğe kapılırız. Nasıl başa çıkacağını görmek için birkaç düşme testi yaptım ve mutlu bir şekilde hayatta kaldığını söyleyebilirim, bunu bilerek yapmanızı tavsiye etmem ama birkaç çizik ve ezik dışında bilmek güzel, yine de işe yarayacak. Tutması rahat olduğu için elinizden kayması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Gördüğünüz gibi tek bir ateşleme düğmesi var ve düğmenin içinde küçük bir LED pil ömrü göstergesi var. Cihazın diğer tarafında, pil ömrü, watt, direnç ve hatta bir nefes sayacı gibi normal istatistikleri gösteren OLED ekranı bulacaksınız, böylece kullanımınızı takip edebilirsiniz.

Cihazın yanlarında ayarlanabilir hava akışı tekerleklerini göreceksiniz, bu, nefes alırken çekmenize yardımcı olan açılmanıza izin verir. 0.16 ohm DTL bobinleri kullanırken bunları tamamen açmanızı tavsiye ederim. Birazdan uyumlu coillerden bahsedeceğiz.

Bu cihaz için 4'ü deri serisinin bir parçası olmak üzere toplam 12 farklı renk var.

SMOK Nord 4 Kartuş

Smok Nord 4 Pod'lar için aynı tasarımı korumalarını seviyorum, yerleşik plastik damla ucuna sahip şeffaf plastikler. Bobini değiştirmek de bu pod ile çok basit ve şunu da unutmayalım.

Nord için bölmeleri atmaya gerek yoktur, bir bobinin değiştirilmesi gerektiğinde, tek yapmanız gereken eskisini çekip yenisini takmak. Bölmenin temizlenmesi de çok basittir, başlığı çıkardıktan sonra sadece durulayabilir veya suda bekletebilirsiniz.

Farklı tatlardan hoşlanan ancak tatların birbirine karışmasını istemeyen biriyseniz, yedek kapsül satın alabilirsiniz. Kit, iki bölme ve iki coil ile birlikte gelir, 0.16ohm DTL Mesh Coilli SMOK Nord 4 RPM 2 kartuş ve 0.4ohm MTL coilli bir SMOK Nord 4 RPM kartuş.

SMOK Nord 4 Coil

Daha önce de belirttiğim gibi Nord 4, RPM 2 pod ve bir RPM pod ile geliyor. RPM bölmesi, diğer RPM bobinleri ile uyumludur ve RPM 2 bölmesi, diğer RPM 2 bobinleri ile uyumludur.

RPM 2 Mesh 0.16ohm Coil'in 25-55w arasında kullanılması tavsiye edilir. En iyi lezzeti elde etmek için cihazı bu coillerle 40w ile kullanmanızı tavsiye ederiz. Bunlar, yoğun lezzet ve yoğun buhar sunan, doğrudan akciğere buharlaştırma (DTL) için tasarlanmıştır.

RPM Mesh 0.4ohm bobini, ağızdan akciğere vaping için tasarlanmıştır, tatmin edici bir lezzet ve hafif boğaz vuruşu sağlar.

Cihazla birlikte kullanılabilecek farklı ohm seviyelerine sahip başka bobinler de bulunmaktadır.

SMOK Nord 4 RPM Yedek Pod Coilleri

RPM Mesh 0.4ohm Coil - Flavoursome Sub-Ohm
RPM Üçlü 0.6ohm Coil - Hızlı Rampa Alt Ohm
RPM Quartz 1.2ohm - Ağızdan Akciğere
RPM SC 1.0ohm - Ağızdan Akciğere
RPM MTL Mesh 0.3ohm - Alt Ohm Ağızdan Akciğere
RPM DC 0.8ohm - Akciğer Bobinlerine Çift Ağız
RPM RBA Coil - Kendi özel bobinlerinizi eklemek için DIY inşa güvertesi

SMOK Nord 4 RPM-2 Coilleri

RPM-2 Mesh 0.16ohm Coil - Yoğun Buhar Sub Ohm

RPM-2 Mesh 0.6ohm Coil

SMOK Nord 4 Pil Performansı

Cihazın alt kısmında şarj bağlantı noktası bulunur, bu da Type-C USB şarj bağlantı noktasıdır. Bu cihazın en çok satan noktalarından biri bence büyük 2000 mAh pil. Diğer Pod sistemleriyle karşılaştırıldığında, bu etkileyici bir pildir ve düşük-orta güçte vaping yapıyorsanız, batarya ömrü harika.

Nord 4 80w'a kadar kullanılabildiği için pil ömrü bundan etkilenecektir. Pilin bir kısmını feda ettiğinizden daha yüksek bir watt'ta vaping yapıyorsanız. Nord 4, geçiş özelliğine sahip olsa da, cihazınız şarj olurken vape yapabileceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, dışarıdayken kısa sürede yakalanırsanız, harici bir pil şarj cihazı taşıyorsanız, şarj etmek ve sigara içmeye devam etmek için her zaman prize takabilirsiniz.

OLED ekran, kalan pil ömrünü gösterir ve şarj olurken tam olarak şarj olana kadar ne kadar süre kaldığını size söyler. Bu cihazı tamamen şarj etmek tipik olarak 80 dakika kadar sürebilir.

SMOK Nord 4 nasıl doldurulur?

İşleri kolaylaştırmak için hem RPM hem de RPM 2 bölmeleri tamamen aynı şekilde doldurulur. Tek yapmanız gereken bölmeyi çekerek cihazdan çıkarmak, yan taraftaki kırmızı lastik tapayı çevirerek açmak ve doldurmaya başlayabilirsiniz. Plastik şeffaf olduğu için seviyeyi de kolayca izleyebilirsiniz.

Bölmeyi doldurduktan sonra, lastik tapayı geri itmeniz yeterlidir, sanki orada sıkı değilmiş gibi sağlam olduğundan emin olun, büyük olasılıkla her yere sızacaktır. Bölmeyi cihazınıza geri takın ve meyve suyunun bobine düzgün bir şekilde ıslanması için birkaç dakika beklemenizi öneririz, bu kuru bir vuruşu önleyecektir.

Son Düşüncelerim

Genel olarak, SMOK Nord 4'ten gerçekten etkilendim, harika bir pil ömrüne sahip. Bobinleri değiştirmek ve bölmeleri yeniden doldurmak çok basittir. Buhar üretimi harika ve bundan hiçbir lezzet kaybı yok ve cihazın tasarımı söz konusu olduğunda birçok seçenek var. İyi inşa edilmiş bir tasarıma sahip sağlam bir vape.

Bence bu cihaz, çok yönlü bir cihaz arayan herhangi bir vaper için uygundur. Bulutlar oluşturma ve ayrıca Ağızdan akciğere vaping yapma yeteneğine sahiptir. Bu cihaza zaten sahipseniz, bu konudaki düşüncelerinizi aşağıda bize bildirin.