Orion Mini, Lost Vape'in en yeni "Orion" serisi pod cihazıdır . Lost Vape'in en yeni küçük pod vape'si olarak Orion Q , Orion Plus ve Q-Ultra'ya katılıyor . Orion serisi, performans ve lezzet sunarken her zaman maksimum taşınabilirlik ve kullanım kolaylığı ile ilgili olmuştur. Bugün Orion Mini'nin bu ilkelere sadık kalıp kalmadığını öğreneceksiniz.

Lostvape Orion Mini, değiştirilebilir coiller alır ve 3 ml'lik bir kartuş kapasitesine sahiptir. Type-C şarj ile şarj olan yerleşik bir 800mAh pile sahiptir. 8-18W güç aralığına sahiptir ve yalnızca butonla etkinleştirilen ateşleme özelliğine sahiptir. Önceki Orion cihazlarının çoğundan farklı olarak Orion Mini, ayarlanabilir watt özelliğine sahip değildir. Bununla birlikte, ayarlanabilir bir hava akışı anahtarına sahiptir.

Spesifikasyonlara hızlı bir bakışla, Orion Mini'nin taşınabilirlik yönü düşük görünüyor. Ama lezzet ve performans nasıl?

Kutu İçeriği

1 x Orion Mini Pod Cihazı
1 x 3ml Kartuş (Önceden Yüklenmiş)
1 x 0.8Ω UB Mini S1 Coil
1 x 1.0Ω UB Mini S2 Coil
1 x Type-C Şarj Kablosu
1 x Kullanım Kılavuzu
1 x Garanti Kartı

Tasarım ve Yapı Kalitesi

Lost Vape Orion Mini, Lost Vape'in “Quest” cihaz serisinin bir parçasıdır; bu, Lost Vape'in bilinen kalitesinden çok fazla ödün vermeden daha uygun fiyatlı olması gerektiği anlamına gelir. Normal serileriyle karşılaştırıldığında, bu genellikle Quest cihazlarının daha az birinci sınıf yapı malzemelerine, bazen daha az özelliğe ve kesinlikle DNA yonga setine sahip olmadığı anlamına gelir.

Bununla birlikte, Orion Mini hala çok güzel tasarımlar ve renklerle geliyor. Üç karbon fiber panel tasarımı, üç yansıtıcı panel tasarımı ve üç ahşap panel tasarımı vardır. Ahşap paneller, bir Quest cihazında görmeyi beklediğim bir şey değil ve dürüst olmak gerekirse, gerçek ahşap mı yoksa sadece ahşap gibi görünmek için mi yapılmış olduğundan bile emin değilim. Muhtemelen ikincisi. Ancak her durumda, tasarımlar harika görünüyor ve bir Quest ürünü için oldukça kaliteli görünüyor.

Orion Mini'nin çerçevesi çinko alaşımından yapılmıştır. Çerçeve, seçtiğiniz panel tasarımına bağlı olarak çeşitli renklerde gelir. Siyah karbon fiber ünitemdeki çerçeve siyah, ancak başka panel tasarımları alırsanız çerçeve gümüş, tunç, mor veya kırmızı olarak da geliyor.

Adında 'Mini' ile bu cihazın küçük olmasını bekleyebilirsiniz. Ve budur. Ama gerçekte olduğundan daha küçük görünüyor. Bununla demek istediğim Orion Mini'yi Orion Plus ile karşılaştırdığımda gövdeler aynı boyda, sadece Orion Mini'deki damla ucu daha kısa. Aynı derinlikteler, Orion Mini biraz daha az geniş. Daha ince profil ve daha kısa damla ucu, büyük bir fark olmamasına rağmen, Orion Mini'nin Orion Plus'tan çok daha küçük olduğu yanılsamasını verir.

Bu “illüzyona” rağmen, Orion Mini'nin boyutunu seviyorum. Çok portatiftir ve cebe yerleştirildiğinde az yer kaplar, ancak yine de 3 ml'lik iyi bir bölme kapasitesine sahiptir. Taşınabilir ve pratik olmanın iyi bir dengesi.

Bölmenin yerleşik drip tip vardır. Hem çap hem de yükseklik olarak Orion plus'takinden daha küçüktür, ancak her yerde rahat ve güzeldir. Bölmede koyu bir renk var, bu nedenle bir ışık kaynağının yakınında olmadığınız sürece bölmede ne kadar sıvı kaldığını görmek zor. Renk tonu Orion Plus'takinden daha koyu ve bu bence geriye doğru bir adım.

Kartuş, pile mıknatıslarla tutturulmuştur. Bölme yalnızca tek yönde takılır ve mıknatıslar güzel ve güçlüdür. Pod yerleştirildikten sonra kıpırdamadan veya hareket etmeden oturur. Bölmeyi pilden çıkarmak biraz güç gerektiriyor, bu yüzden cebimde gevşemesi konusunda endişelenmedim.

Kartuşun bir tarafında bir hava akışı kontrol anahtarı bulunur. Hava akışını açmak için bu düğmeyi yukarı, hava akışını kısıtlamak için aşağı kaydırırsınız. Hava akışını kapatırken gözle görülür bir fark var ama daha ince ayarlar için aralığın daha geniş olmasını isterdim. Olduğu gibi, anahtar hala kullanışlıdır ve ayarlandığı yerde kalması için iyi bir dirence sahiptir.

Orion Mini'de tek bir yuvarlak ateş düğmesi var. Bu, vape için basılmalıdır çünkü çekme aktivasyonu yoktur. Düğmeye 5 kez basmak cihazı açar veya kapatır. Ateşleme düğmesinin altında, ne kadar şarjınız olduğuna bağlı olarak kırmızı, mavi veya yeşil renkte yanan pil ömrünüz için bir LED göstergesi bulunur.

Bu bir Quest cihazı olmasına rağmen, Orion Mini iyi yapılmış. Tasarım, Orion serisi cihazlara sadık kalıyor ancak şimdi daha modern ve 2022 ve sonrası için uygun görünüyor.

Orion Mini Nasıl Kullanılır?

Sadeliği nedeniyle Orion Mini Pod, yeni başlayanlar için mükemmel bir cihazdır, ancak aynı nedenden dolayı benim gibi daha ileri düzey kullanıcılar için de çekicidir. Kurulumu ve kullanımı kolay, sorunsuz bir pod vape. Bazen sadece üzerinde oynamam ve ayarlamam gerekmeyen bir şeyler yapmak istiyorum.

Orion Mini'yi kullanmanın ilk adımı, hangi coilin kullanılacağına karar vermektir. Kutuya 0.8Ω coil ve 1.0Ω coil dahildir ve her ikisi de salt nikotin özleri için mükemmel olacaktır. 0.8Ω coil biraz daha gevşek bir MTL çekimi sağlar, ancak daha yüksek wattlarda (12-17W) çalışır, 1.0Ω coil ise MTL çekişinden biraz daha sıkıdır ve daha düşük wattlarda (9-13W) çalıştığı için daha soğuk bir vape sunar. . İkisi de benzer şekilde çalışır, bu yüzden ikisini de deneyin ve hangisini beğendiğinizi görün.

Coillerin tabanında, kartuşun altındaki üçgen kesiklere uyan bir üçgen şekli vardır. Bu, başka bir şekilde sığmayacağı için coili doğru şekilde yerleştirmenizi sağlar. Bölmenin dibine sıkıca bastırın ve coil takılı ve likit almaya hazır.

Likit şişenizi alın ve bölmenin altına yakın bulunan lastik tapayı açın. Bölmeyi tercih ettiğiniz likit ile doldurun ve coilin likit ile düzgün bir şekilde doyması için 5-10 dakika bekleyin.

Bu yapıldıktan sonra, cihazı açmak için güç düğmesine 5 kez basın. Hava akışını açmak için hava akışı anahtarını yukarı kaydırın ve vape yapmak için güç düğmesine basın. Buradan hava akışını kapatabilir ve çekilişin beğeninize olduğunu bulana kadar onunla oynayabilirsiniz.

Pil Ömrü ve Şarj

Orion Mini, pil ömrü için basit bir 1 LED göstergesine sahiptir. 800mAh pil, cihazın altında bulunan bir bağlantı noktası üzerinden Type-C şarj ile şarj olur. 0.8Ω coili kullandığımda, şarj etmeden önce genellikle yaklaşık 2 tam kartuş (6ml) likit içtim. 1.0Ω coili kullanırken, şarj etmeden önce genellikle 2 buçuk bölmeye ulaştım. Bu küçük bir farktır, bu nedenle tam şarjdan bekleyeceğiniz şey 2 ila 2½ kartuştıur.

Ateşleme yaptığınızda LED göstergesi kırmızı, mavi veya yeşil yanar ve bu size kalan pil ömrünüzü gösterir. Yeşil, 3,9V'den fazladır, mavi 3,7 ila 3,9V arasındadır ve kırmızı, 3,7V'den azdır.

Birlikte verilen kablo ve bir duvar adaptörü kullanılarak Orion Mini, yaklaşık bir saat içinde tam pile şarj olur. Şarj olurken LED yanıp söner. Tamamen şarj olduğunda, LED göstergesi sabit yeşil renkte yanmaya devam edecektir.

Verim

Performans da dahil olmak üzere Orion Mini hakkında sevilecek çok şey var, ancak bazı tuzaklar buldum. Pozitiflerle başlayacağız. Birincisi, her iki coil de salt nikotin özünün tüm oranlarını kusursuz bir şekilde işler. 50/50 veya 75VG olsun, coillerin bir fitilleme sorunu yoktu, ne de bana kuru bir darbe verdiler.

Bu cihaz için başka bir profesyonel, daha önce de belirttiğim gibi basitliktir. Onu alabilmem, ateş düğmesine basabilmem ve vape yapabilmem harika. Evet, ayarlanması gereken hava akışı var, ancak bu nispeten küçük. Kullanımı ne kadar basit olduğu için harika bir cihaz.

Coiller arasında küçük bir fark var ama ciddi bir şey değil. 0.8Ω coil, daha sıcak buharla daha gevşek bir çekiş sağlarken, 1.0Ω coil, daha soğuk buharla biraz daha sıkı bir çekiş sağlar. 0.8Ω coil de biraz daha iyi lezzet verir ama yine de fark küçüktür. Hava akışı açıkken, hava akışını kapatarak gevşek bir MTL çekişine ve daha sıkı bir MTL çekişine inebilen kısıtlı bir DL çekişi elde edeceksiniz.

Her iki coilin de tadı harika ama oyunun kurallarını değiştirmiyor. Vape yapmak kesinlikle saygın ve zevkli ama Orion Mini'yi lezzet için en iyi pod buharlarından biri olarak sınıflandırmazdım. Hala en iyi pod vaplardan biri olabilir mi? Muhtemelen, çünkü bir cihazı harika yapan tek şey lezzet değildir. Tek söylediğim, lezzet için dışarıda daha iyi pod vapeler olduğu.

Benim için büyük bir dezavantaj, cihazın çok uzun süre yeşil (3.9V +) güç seviyesinde kalmamasıdır. Vaping yapmaya başladığınızda, hızla mavi güç seviyesine iner ve beraberlik gözle görülür şekilde zayıflar. Benim için, 35mg salt nikotin likit ile bile, çekim burada biraz ezici geldi. Dolu pilde çekiş harika, Orion Mini'nin pil ömründen biraz fedakarlık etse bile sabit watt çıkışına sahip olmasını diliyorum.

Başka bir eksi, coil ömrüdür. Bu sadece aldığım coillerde olabilir, ancak 0.8Ω coil bir haftadan kısa sürede yandı. 5. gün yanık bir tat alabiliyordum ve lezzet gerçekten düştü. 1.0Ω coil çok daha iyi sonuç verdi ve lezzet veya performansta bir değişiklik olmadan bir buçuk hafta sürdü. Yine, aldığım coilden olabilir ama bu kadar çabuk yanması çok yazık.

Sonuç Olarak

Genel olarak, Orion Mini'yi gerçekten seviyorum. Bu cihazla ilgili o kadar çok harika şey var ki, sadece eksilerini unutmak istiyorum, ancak pil ömrü mavi şarj seviyesine her ulaştığında bunlar bana hatırlatılıyor. Küçük, hoş bir tasarıma sahip, iyi inşa edilmiş, kullanımı basit, çekiş güzel (tam güçte) ve lezzet güzel. Genelde zor bir beraberliği severim ama belki Orion Mini'nin vuruş şeklini takdir edersiniz.

Dışarıdaki en lezzetli pod vape olmayabilir, ancak Orion Mini'nin birçok başka olumlu özelliği var. Tüm cihazı sadece birkaç eksi için indirim yapamam, ancak satın almadan önce bu eksileri ciddi olarak düşünmenizi öneririm.

Genel olarak, Orion Mini, Lost Vape'den sağlam bir cihazdır. Yine de senin için doğru mu? Buna sadece sen karar verebilirsin. Daha yumuşak, daha zayıf bir çekişten hoşlanıyorsanız ve şimdiye kadarki en şaşırtıcı lezzetin peşinde değilseniz, Orion Mini'yi seveceksiniz. Düğmeye bastığınızda vape yapmanızı sağlayacak basit bir cihaz mı arıyorsunuz? Orion Mini ana adaydır. Ancak gelişmiş bir cihazdan sert bir çekiş ve harika bir lezzet istiyorsanız, muhtemelen geçmelisiniz.

Aşağıya bir yorum bırakarak Orion Mini hakkındaki düşüncelerinizi bana bildirin.