Pod Modları son birkaç yılda çok dikkat çekti ve eğer düşünebilirseniz veya herhangi bir form faktörü varsa, muhtemelen zaten uygun bir Pod modu vardır. Bir süre önce hatırlayacaksınız, Voopoo piyasaya ilk kare şekilli Pod modlarından biri olan Vinci'yi tanıttı. Oldukça başarılıydı, harika bir vape çıkardı, ancak birkaç küçük sorundan muzdaripti. Bu, popülerliği etkilemedi ve cihazların şekli ne olursa olsun başarılı olabileceğini kanıtladı.

Smok, ürünleri düzenli olarak sürekli olarak yeniliyor ve piyasaya sürüyor, ancak hafızadan, bu şekli daha önce hiç ele almamışlardı. İşte ilk çatlakları!

Smok'un en yeni Pod Modlarına, "G-Priv" ve "G-Priv Pro" kitlerine bir göz atalım!


G-Priv Pod Kiti

Boyut: 34.1* 27.1* 111,5 mm
Ağırlık: 138g
Çıkış Gücü: 5W-80W
Pil Kapasitesi: 2500mAh
Bekleme Akımı: < 100uA
Giriş Voltajı: 3.3V-4.2V
Çıkış Voltajı: 0.5V-4.0V
Direnç Aralığı: 0.15Ω-2.5Ω
Şarj Voltajı: 5V±0.2V
Şarj Akımı: 1.4A (Maks)
Aşırı Şarj Voltajı: 4.3V±0.05V
Aşırı deşarj Gerilimi: 2.4V±0.05V
Aşırı Şarj Akımı: 2A±0.6A

G-Priv Pro Pod Kiti

Boyut: 34* 27* 123.5mm
Ağırlık: 115g
Çıkış Gücü: 5W-80W
Bekleme Akımı: < 100uA
Giriş Voltajı: 3.3V-4.2V
Çıkış Voltajı: 0.5V-4.0V
Direnç Aralığı: 0.15Ω-2.5Ω
Şarj Voltajı: 5V±0.2V
Şarj Akımı: 1.4A (Maks)

Ürün İçeriği

G-Priv Pod Kiti

1 x G-PRIV POD Cihazı (2500mAh)
1 x G-PRIV POD Boş LP2 Kartuş (5.5ml)
1 x LP2 Mesh 0.23Ω DL Coil
1 x LP2 Mesh 0.4Ω Coil
1 x Tip-C Kablo
1 x Kullanım Kılavuzu

 

G-Priv Pro Pod Kiti

1 x G-PRIV PRO POD Cihazı
1 x G-PRIV POD Boş LP2 Kartuş (5.5ml)
1 x LP2 Mesh 0.23Ω DL Coil
1 x LP2 Mesh 0.4Ω Coil
1 x Tip-C Kablo
1 x Kullanım Kılavuzu

Bu iki yeni G-Priv Pod Modu, Smok'un orijinal G-Priv Box Mods serisine bir övgü niteliğindedir, ancak bir kutu modu ve tank olarak gelmek yerine, bu en yeni cihazlar Pod Mod ve Kartuş tabanlıdır.
Bu kardeşlerin her ikisinin de özellikleri oldukça benzerdir, 80 Watt'a kadar maksimum çıkış, 5.5 ml e-sıvı kapasitesi, açılır kaydırmalı Üstten doldurma tasarımı, Type-C hızlı şarj, geçiş kaydırıcı aracılığıyla ayarlanabilir hava akışı, büyük yan yangın ve her ikisi de Smok'un IQ-S yonga setini çalıştırıyor.

İkisi arasındaki tek gerçek fark, USB Type-C şarj bağlantı noktasının yerleştirilmesi ve pil yönü, daha küçük G-Priv Pod Mod'un dahili 2500 mah pile sahip olması ve daha büyük G-Priv Pro harici bir pil almasıdır. Güç için 18650 pil.

Pod

 

G-Priv'lerin ana çerçevesi Çinko Alaşımından yapılmıştır ve bu tür metaller için oldukça hafiftir. Bu kare şekilli Pod cihazlar, oluklu kenarları, dolgulu deri topuk ve geniş 0.96 inç TFT ekranı ile oldukça modern bir görünüme sahiptir.

En üstte, kapsülünüzü eve iteceğiniz Pod girintiniz var. Bunun altında, kayan bir geçiş şeklinde gelen hava akışı ayarınız bulunur ve cihazın her iki tarafından havanın doğrudan Pod'un tabanından içeri girmesine izin verir.

Cihazın bir kenarında, modun tamamını çalıştıran bir ateş düğmesi bulacaksınız. Cihazı elinizde tutmanıza ve tutuşunuzu kapatarak ateş etmenize izin verir. Artık düğmelerle uğraşmak yok, sadece cihazı sıkın ve ateşleyecektir. Smok'un bunu yürütmesi, düğmeye hoş bir tıklama ile oldukça iyidir ve oldukça duyarlıdır, hatta isterseniz serçe parmağınızla ateşleyebileceğiniz cihazın alt kısmı kadar alçakta bile tetiklenir.

Karşı kenarda, kare tasarıma biraz rahatlık katan yastıklı, dolgulu bir deri topuk var, uzunluğu boyunca uzanan iki dikiş çizgisi ile gerçekten güzel kalitede.

Bir yan panelde biraz G-Priv markasını, diğerinde ise altında ayar düğmeleri bulunan büyük 0,96 inç TFT renkli ekranı bulacaksınız. G-Priv Pro'daki düğmelerin yanında USB şarj bağlantı noktasını da bulacaksınız.

Altta, temel modelin USB şarj bağlantı noktası ve Pro'da, yaylı pil yuvasını açan ve tek bir 18650 pil alan bir sürgülü mandal bulunur.

Kartuş ve Coiller

Hem temel model hem de Pro için kartuşlar tamamen aynı boyutta ve şekildedir, her iki kit de tamamen aynı coillerle gelir, bu nedenle modeller arasında seçim yapmak gerçekten dahili bir pil isteyip istemediğinize bağlıdır.

Bölmeler PCTG renkli plastikten yapılmıştır ve 5.5 ml e-likit alır. Bir Pod Modu için oldukça iyi bir boyut ve kapasite ve günün çoğunu doldurmanıza gerek kalmadan devam ettirmenizi sağlar. Doldurmanız gerektiğinde, Bölmenin üstünü kaydırarak kauçuk kaplı doldurma portunu ortaya çıkararak karışıklık ve karışıklık olmadan doldurmanızı sağlar. 120 ml'lik bir Gorilla şişesinin ağzını, çıkarılabilir olmayan damla ucu nedeniyle oraya sokmak biraz zor, ancak 60 ml veya daha küçük bir şişe sorun değil, oldukça hızlı bir şekilde doldurmanıza izin veriyor. Bölmelerin rengi çok koyu değil ve doldururken bile seviyenizin nerede olduğunu görmek oldukça kolay.

Coilleri bu Bölmelere takmak oldukça basittir ve baskıya uygun oldukları için onları eve itmek kadar basittir.

Her iki G-Priv Pod kitiyle birlikte gelen coiller, Smok'un 0,23 ve 0,4 dirençli yeni LP2 Mesh Coil çeşitleridir. Her ikisi de güzel bir DTL vape'de eşit derecede iyidir ve hoş, yoğun bir lezzet ve buhar sağlar.


Batarya

İki cihaz aynı maksimum 80 Watt güç çıkışına sahipken, her ikisi de iki farklı pil konfigürasyonu kullanır. Temel model, 2500 mah boyutunda, çok büyük olmayan, ancak size şarj etmeye gerek kalmadan saatlerce vaping sağlayacak kadar büyük bir dahili pile sahiptir ve bunu yaptığınızda, USB Type-C şarj bağlantı noktası sizi tekrar çalıştırır ve çalıştırır. 5V/2A şarj kapasitesi sayesinde tekrar kısa sürede.

 

G-Priv Pro, dahili bir pil yerine tek bir 18650 pil alır ve yaylı alt pil kapağından takılır. Bu kapı tıklatılarak gerçekten kolayca kapanıyor ve açılması da bir o kadar kolay. Piller takıldığında ve kapak kapatıldığında, pil takırtısı fark etmedim, aslında pil yuvası gerçekten iyi boyutlandırılmış. Garip bir durumda, harici bir şarj cihazına erişiminiz yoksa, Pro'da ayrıca sizi beladan kurtarmak için 5V/2A USB Type-C şarj bağlantı noktası bulunur.

Sızıntı var mı?

Smok, ikili o-ring bobinleri ile aşırı doygun hale gelen bobinlerden ve yanlardan hava çekerek içerilen hava akışından kaynaklanabilecek sızıntıları en aza indirmede iyi bir iş çıkardı, ancak cihazlardan birinde az miktarda sızıntı fark ettim. 0.4ohm bobini çalıştıran G-Priv temel modeli bir düdük kadar temiz, ancak 0.23 ohm bobini çalıştırdığım G-Priv Pro'da biraz sızıntı yaşanıyor. Sık sık temizlemek kolay olduğu için gerçekten rahatsız edici değil, ama oluyor ve Smok'un iyileştirmeye bakması gereken bir şey.

Kullanım ve Özellikler

Her iki G-Priv Pod da basit cihazlardır, ekran rengi seçimi, puf sayacını temizleme, modu kilitleme ve watt'ı kilitleme gibi birkaç özelliğin yanı sıra yalnızca bir Watt modu vardır.

G-Priv Pod Modları nasıl çalıştırılır:

Güç Açma/Kapatma: Ateş çubuğuna/düğmesine x5 tıklama
Watt değerini ayarlayın: Yukarı/Aşağı düğmeleri
Watt'ı Kilitle: Yukarı+Aşağı düğmelerini basılı tutun
Cihazı Kilitle: Ateş çubuğuna/düğmesine 3 kez basılması
Puff sayacını temizle: Ateş düğmesine + Aşağı düğmesine basın
Rengi değiştir: Ateş düğmesine + Yukarı düğmesine basın

Artıları

5.5ml e-likit kapasitesi
80 Watt güç
Doldurulması kolay slayt
C tipi hızlı şarj
Ayarlanabilir hava akımı
Süper büyük yangın butonu/çubuğu
Tutması rahat
Harika lezzet ve buhar

Eksileri

Kartuşlarda biraz sızıntı

Sonuç Olarak

Smok son zamanlarda gerçekten güzel teçhizatlar çıkarıyor ve G-Priv'ler istisna değil, her iki cihazda bulunan özellikler hiçbir şekilde sınırlayıcı değil, ancak aynı zamanda daha yaygın watt tabanlı Direct to Lung vaping'inize de hitap ediyorlar. Ağızdan Akciğere gazeteler muhtemelen bunlardan pek bir şey almayacak, daha fazla hava akışı ve daha yüksek watt için tasarlandılar.

Kartuş ve coil eşleşmelerinden birinden biraz sızıntı olsa da, bunların oldukça sağlam kurulumlar olduğunu ve onları test ettiğim süre boyunca kusursuz çalıştığını gördüm. Sızıntı muhtemelen bobin tipiyle veya hatta bir taneyle sınırlıdır. Bunun asla olmasını beklemeyin, ancak bunun her bobinde olması konusunda endişelenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sonuç olarak, G-Priv'ler bazı etkileyici lezzetleri ve bazı iyi buharları da ortaya çıkarır. Harika bir vape ve Pod Mod tarzı bir cihaz arayanlar için sağlam bir seçenek!

Güzel bir Smok!!