VAPORESSO'dan XROS 3 NANO, köklü "XROS" serisi pod vapes'lerinin en son cihazıdır. Orijinal XROS NANO, 2021'in sonlarında ayarlanabilir hava akışına sahip kompakt bir MTL pod vape olarak piyasaya sürüldü. XROS 2 ve XROS MINI ile aynı bölmeleri kullandı ve mükemmel lezzet ve pil ömrü sağladı.

İlginçtir ki, XROS 3 NANO, orijinal XROS NANO'nun doğrudan halefidir; hiçbir zaman bir XROS 2 NANO yoktu. VAPORESSO, tüm XROS serisi cihazları (XROS, MINI ve NANO) “3”e getirmek için “2”yi atladı. Bunu, en son cihazlarının hangileri olduğunu bilmeyi kolaylaştırmak için yaptıklarından şüpheleniyorum. VAPORESSO adına akıllıca bir hareket.

XROS 3 NANO, bazı estetik ve teknik yükseltmelerle de olsa, orijinaliyle aynı kazanan formüle bağlı kalıyor.

XROS 3 NANO, pil bitse bile tutarlı performans için VAPORESSO'nun AXON yonga setini kullanır ve Type-C şarjı ile şarj edilebilen 1000mAh'lık bir pil içerir. Bu cihaz, COREX Heating Tech kullanan tüm XROS 3 bölmeleriyle uyumludur. Kutuda iki bölme var: 0.6Ω bölme ve 0.8Ω bölme. Bu baklalar 2 ml'ye kadar ejuice tutacaktır.

XROS 3 NANO, XROS 3 ve XROS 3 Mini kadar iyi mi? Hangisini almalısın? Bu incelemede bilmeniz gereken her şeyi öğrenin.

Kutu İçeriği
1 x XROS 3 Nano
1 x XROS Serisi 0.6Ω MESH Pod
1 x XROS Serisi 0.8Ω MESH Pod
1 x C Tipi Şarj Kablosu
1 x Kordon
1 x Kullanım Kılavuzu
1 x Garanti Kartı

Özellikler
Boyut: 69,9 mm x 51,2 mm x 14 mm
Bölme Kapasitesi: 2ml
XROS Serisi Değiştirilebilir Bölmeler Kullanır
Çekiliş Etkinleştirildi
Ayarlanabilir Hava Akışı Kaydırıcısı
MTL'den RDL çekilişine
Pil Boyutu: 1000mAh
Şarj: 1A Tip- C

Tasarım & Yapı Kalitesi

VAPORESSO, orijinalinde görüldüğü gibi aynı tür kare şekline yapışmıştır, ancak XROS 3 NANO biraz daha uzun ve daha uzundur. Pod ile 69,9 mm uzunluğunda, 51,2 mm genişliğinde ve 14 mm derinliğindedir. Orijinalinden çok daha büyük değil ve hala orijinal NANO hakkında gerçekten sevdiğim o güzel, neredeyse kare şekle sahip.

XROS 3 NANO'nun kenarları düz kesilmiş ve keskindir. Seni kesecekleri kadar keskin değil, ani olduğu kadar keskin. Yanlar arasında geçiş yok ve bu yüzden orijinalindeki yuvarlatılmış kenarlardan ve köşelerden daha az rahat olduğunu gördüm.

Tasarım konfor katmasa da, kesinlikle keskin görünüyor ve bence bu tasarım kararıyla VAPORESSO'nun amacı buydu. XROS 3 NANO birinci sınıf, pahalı ve her yönden üst düzey bir cihaz gibi görünüyor.

Plastik üst, alt ve yanları sıkıştıran iki panelle esas olarak metalden yapılmıştır. Ön panelde harika görünen büyük, hafif kabartmalı bir Vaporesso  logosunun yanı sıra küçük oyulmuş bir "XROS 3 NANO" ve ince bir LED çubuğu vardır.

Arka panelde tekrar tekrar tekrar damgalanmış "VAPORESSO" ifadesi var, bu da bence gerçekten harika görünüyor. Bu ifadenin "gaudy" veya çok fazla göründüğüne dair yorumlarım oldu, ancak bu konuda yargıç olmanıza izin vereceğim.

XROS 3 NANO'nun üstündeki, yanlarındaki ve altındaki plastik ilginç. Bana 3D baskılı malzemeyi hatırlatıyor ve tırnağınızı üzerinde gezdirirseniz sürükleyici ve ilginç bir ses çıkaran bir şekilde mikro dokulu.

XROS 3 NANO, çoğu canlı ve hepsi çekici olan 10 renkte gelir. Hepsini seviyorum ve dürüst olmak gerekirse, Rose Pink'i bile renklerin hiçbirini kullanmayı umursamıyorum!

XROS 3 NANO'nun bir tarafında sağlam ve harika hissettiren bir hava akışı kaydırma düğmesi vardır ve cihazın alt kısmında Type-C şarj bağlantı noktasının bulunduğu yer bulunur.

Ayrıca cihazın üst köşesinde bir kordon çapa noktası var ve kutuda güzel bir kutu bağlantı zinciri elde edersiniz. XROS 3 NANO sadece 52g ağırlığında olduğundan, kendimi boynuma sık sık takarken buldum. Orada olduğunu bile fark etmediğiniz için ağırlık mükemmel, ancak vape'imi aradığım zamanlara yol açtı, ancak tüm zaman boyunca boynumda olduğunu fark ettim.

Özellikler & Fonksiyonlar

XROS 3 NANO, VAPORESSO'nun XROS serisindeki diğer cihazlar gibidir; basit ama etkili olması amaçlanmıştır. Bununla birlikte, ayarlanabilir hava akışının yanı sıra bir ton kullanıcı ayarlanabilirliği sunmuyor, ancak onu harika bir cihaz yapan bazı entegre, ayarlanamayan özelliklere sahip.

Ayarlayabileceğiniz seçenekten başlayarak, hava akışı kaydırıcısı sağlamdır ve her bölmede iyi bir ayar aralığı sağlar. 0.8Ω pod ile bir MTL'den sıkı bir MTL çekilişine ve 0.6Ω pod ile çok sınırlı bir DL/MTL çekilişine RDL çekilişine gidebilirsiniz.

Birlikte verilen 2 ml'lik kapsüllerin her ikisi de serbest baz veya nikotin tuzu ejuices için çalışacaktır, ancak nikotin tuzları ile 0.8Ω kapsülünü ve serbest bazlı ejuices veya düşük mukavemetli (<20mg) nikotin tuzları ile 0.6Ω kapsülü kullanarak en iyi deneyimi elde edeceksiniz.

XROS 3 NANO, diğer Vaporesso XROS 3 cihazlarındaki tüm kartuşlarla uyumludur. Beş kartuş çeşidi mevcuttur:

0,6Ω Mesh
0,7Ω Mesh
0,8Ω Mesh
1.0Ω Mesh
1.2Ω Mesh

Tüm bu bölmeler, daha hızlı ve eşit ısıtma, daha iyi buharlaşma, daha iyi esneklik ve daha uzun kapsül ömrü için daha kabarık pamuk ve benzersiz "Morph-Mesh" yapı bobini kullanan VAPORESSO'nun patentli COREX Isıtma Teknolojisini kullanır. VAPORESSO, laboratuvar testlerine dayanarak, tek bir bölme ile 20 güne kadar kullanım elde edebileceğinizi belirtiyor.

Bu baklalar ayrıca VAPORESSO'nun SSS sızıntıya dayanıklı yapısını kullanıyor ve deneyimlerime göre gerçekten iyi çalışıyor. Bu bölmelerin hiçbirinden herhangi bir sızıntı yaşamadım ve bu, XROS 3 ve XROS 3 MINI ile yaşadığım deneyimi yansıtıyor. Dışarıda sızdırmaz bir bölme varsa, o da budur.

Bu kartuşların getirdiği teknolojiye ek olarak, XROS 3 NANO, gücü artıran ve pil ölürken bile tutarlı bir çıkış sağlayan VAPORESSO'nun AXON yonga setini kullanır. Bu sabit çıkış fark edilir, çünkü buhar yaparken pilin bittiğini bile hissetmezsiniz. XROS 3 NANO beklenmedik bir şekilde üzerimde öldü çünkü pil göstergesine dikkat etmiyordum, bu yüzden evet, güzel.

Bir başka temiz özellik de, siz buhar yaparken neon renklerde yanan ince LED göstergesidir. Elektronik sigarayı durdurduğunuzda veya kapsülü çıkardığınızda veya taktığınızda, pil şarj seviyenizi belirtmek için yeşil, mavi veya kırmızı yanar. LED performansa hiçbir şey katmıyor ama bakmak kesinlikle harika!

XROS 3 NANO nasıl kullanılır

XROS 3 NANO'yu kullanmaya başlamak, vaping'e yeni başlayanlar için bile basittir. XROS 3 NANO'yu kutudan çıkardıktan sonra, kullanacağınız kapsül için tercih ettiğiniz ejuice'i hazırlamak isteyeceksiniz. Son bölümde bahsettiğim gibi, 20mg/ml veya daha az güçlü nikotin tuzu ejuices her iki bakla ile de iyi çalışacaktır. Serbest bazlı nikotin ejuices 0.6Ω kapsül ile en iyisi olurken, daha yüksek mukavemetli nikotin tuzu ejuices 0.8Ω kapsül ile en iyisi olacaktır.

Ağızlık kapağını bölmenin uzun tarafında geriye doğru çekerek bölmeden çıkarın.
Üç delik göreceksin. Kırmızı contalı delik, kapsülü doldurmak için ejuice şişe ucunuzu yerleştirmek istediğiniz yerdir. Diğer deliklerden hiçbirini doldurmayın!
Kapak kapağını bölmenin üzerine değiştirin.
Varsa çıkartmayı bölmenin altından çıkarın.
Bölmeyi cihaza takmadan önce 5 dakika bekleyin. Pamuklara ejuice'i emmesi ve emilmesi için biraz zaman vermeniz gerekir. Elektronik sigara içmeden önce yeterince zaman vermezseniz, bobini yakabilirsiniz.
Bölmeyi cihaza yerleştirin ve hava akışını en açık konuma ayarlayın (kaydırıcı aşağıdayken).
Vape yapmak için kapsülde nefes verin!
Buradan hava akımı kaydırıcısı ile oynayarak hava akışını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz.

Pil ve Şarj

XROS 3 NANO, orijinal XROS NANO'daki pille aynı boyutta olan 1000mAh pile sahiptir. Birlikte verilen bölmelerin her ikisiyle de birkaç gün içinde şarj başına iki tam bölmeden fazla buharlayabildim. Bu, bir cihaz ve bu boyuttaki pil için mükemmel pil ömrü, bu yüzden bu cephede herhangi bir şikayetim yok.

XROS 3 NANO'nun önündeki LED şerit, her buharladığınızda neon renklerde yanar. Durduğunuzda, pil ömrünüzü belirtmek için düz yeşil, mavi veya kırmızı yanar:

Yeşil: %70-100
Mavi: %30-70
Kırmızı: %0-30
Şarj süreleri eşit derecede iyidir. XROS 3 NANO yalnızca 1A şarjını desteklese de, yaklaşık 50 dakika içinde ölüden tam olarak şarj olacaktır. Ayrıca geçişli şarj özelliğine sahiptir, böylece vape'nize gerçekten ihtiyacınız varsa şarj olurken üzerinde buharda edebilirsiniz!

Performans

XROS 3 NANO ile geçirdiğim süre boyunca, her iki kartuşta da çeşitli salt nikotin likit ve 6 mg freebase likit kullandım.

0.6Ω kartuş, 30 mg salt nikotin likit ile biraz fazla olduğunu hissettiğim lezzetli ve güçlü bir çekim sunuyor, bu yüzden onu 20 mg nic ile değiştirdim. Çekiliş çok daha iyiydi ve daha düşük mukavemetli salt nikotin ile tam olarak hissettirdi ve 0.6Ω kartuş ile bundan daha yükseğe çıkmanızı tavsiye etmem.

Freebase likit bu kapsül için mükemmeldir. Beraberlik güçlü ve iyi bir boğaz vuruşu alıyorum, ama bunaltıcı ya da çok fazla değil. VAPORESSO, bu kartuşu yalnızca freebase likit için öneriyor ve neredeyse onlarla aynı fikirde olmak zorundayım. Dediğim gibi, daha düşük mukavemetli nic tuzları iyidir, ancak 0.8Ω kartuş veya diğer daha yüksek dirençli XROS bölmelerinden biriyle salt nic ile daha iyi bir deneyim elde edersiniz.

Bu beni ikisinin en sevdiğim bölmesi olan 0.8Ω bölmesine getiriyor. Lezzet çıkışı diğer baklaya benziyor, ancak çizim daha az yoğun ve nic tuz ejuices'imle elde etmeyi beklediğim şey daha fazla. Sıcaklık doğru, çekiş güzel ve buhar miktarı orta. Bu cihazla büyük bulutları atmaya çalışmıyorum, bu yüzden üretilen buhar miktarı mükemmel.

XROS 3 NANO'nun doğrudan performans yönünün yanı sıra, bu şeyin sızıntı direnci A1'dir. Her birini 8 defadan fazla doldurduktan ve yüzlerce puf için onlarla elektronik sigara içtikten sonra bile, her iki kapsülden de sızıntı yaşamadım. Elektronik sigara kullanırken sızıntı yok, bir gecede sızıntı yok, sadece hiç sızıntı yok.

Pod life, VAPORESSO'nun diğer XROS cihazlarında olduğu kadar iyidir, bu da aynı bölmeleri kullandıkları için şaşırtıcı değildir. Her iki bölmede de lezzet, boğaz vuruşu veya genel performansta düşüş yaşamadım ve bu incelemeyi yazarken hala güçlüler.

Sonuç Olarak

XROS 3 NANO ile deneyim genellikle XROS 3 MINI ve XROS 3'e çok benzer, sadece cihaz için farklı bir şekil ve tasarım elde edersiniz.

Diğer XROS cihazları gibi, bu da benim go-to RDL cihazım olmazdı, ancak bu amaç için kullanılabilir. Benim için XROS 3 NANO, nikotin tuzlarını serbest baz ejuices buharlayabildiği kadar etkili bir şekilde buharlayabilen bir MTL vape'sidir. Bazen onunla RDL yapabilir ve bu konuda iyi hissedebilirsiniz, ancak vape yapmayı sevdiğiniz ana yol buysa, o zaman orada daha iyi seçenekler vardır.

XROS 3 NANO hakkında en çok sevdiğim şey, sadeliğin performanstan ödün vermemesi. Elbette kullanımı kolaydır, ancak bu onu daha az iyi bir cihaz yapmaz.

VAPORESSO'nun AXON yonga seti, COREX Heating Tech ve SSS sızıntıya dayanıklı kapsül yapısının tümü, özelliklere daha yakından bakmadığınız sürece hafife alabileceğiniz mükemmel bir vaping deneyimi sunmak için "perde arkasında" kombinasyon halinde çalışır.

Genel olarak, XROS 3 NANO, VAPORESSO'nun XROS serisi cihazlara bir başka mükemmel katkıdır ve vape koleksiyonunuza da harika bir katkı sağlayacağından eminim. Şiddetle tavsiye edilir.