Pod Modları söz konusu olduğunda, Voopoo'nun vape endüstrisini hemen hemen ele geçirdiğini hepimiz kabul edebiliriz. Birkaç yıl önce Drag S ve Drag X Pod modlarının piyasaya sürülmesi devrim niteliğindeydi ve o zamandan beri bu cihazların daha yeni sürümlerini çıkarıyorlar. Ancak bugünün incelemesi biraz farklı bir şey. Önceki ürünlerle bazı benzerlikler olsa da, bu yeni cihaz Voopoo için gerçekten yepyeni bir şey.

Doric 60'ın form faktörü, eski bir AIO (hepsi bir arada) cihazını andırıyor, ancak Voopoo'nun imzası olan PnP Pod'u üstte. Bu Voopoo'nun kullanımı kolay acemi dostu cihaz mı? Bence de!

Voopoo'nun yeni Doric 60 Pod ile neler yaptığına bir göz atalım!!

Özellikler

Boyut: 113.45mm x 26.55mm
Pil: 2500mAh Dahili
E-Likit Kapasitesi: 4.5ml (TPD Versiyonu 2.0ml)
Çıkış Watt: Maksimum 60w
Hava akımı - Cihazın üst kısmındaki hava akımı halkası
Şarj: USB-C Bağlantı Noktası Üzerinden
Mevcut renkler: Buz Mavisi, Derin Deniz Mavisi, Zeytin Yeşili, Uzay Grisi, Greyfurt Kırmızısı

Ürün İçeriği

1 x Doric 60 Pod
1 x Pnp Kartuş 4.5ml
1 x PnP-VM5 0.2Ω Coil (40-60w)
1 x PnP-VM1 0.3Ω Coil (32-40w)
1 x Type-C Kablo
1 x Kullanım Kılavuzu

Genel Bilgi

Gördüğünüz gibi, Doric 60 bir Pod cihazı ve Voopoo'nun normal Drag cihazlarından çok daha basitleştirilmiş bir donanım. Çerçevenin altındaki 2500mah dahili pil ve maksimum 60 Watt'lık bir watt ile, tam bir gün boyunca vaping değeri alamayabilirsiniz, ancak kullanımı mümkün olduğunca basit olacak şekilde ayarlanmıştır. Basma ve ateşleme dışında çok az özelliğe sahip tek düğmeli bir cihazdır ve bu yeni başlayanlar için uygun bir cihazdır!

Doric 60 ayrıca Voopoo'nun otomatik çekmeli ateşleme konusundaki çalışmasından da yararlanır. Bu cihazı sadece manuel olarak vape yapmak isterseniz düğmeyi kullanarak ateşleyemezsiniz, aynı zamanda otomatik çekim de her zaman açıktır, bu yüzden ateşlemesi için sadece bir şans vermeniz yeterlidir.

Voopoo'nun denenmiş ve gerçek 4.5ml PnP kartuş ve coillerini kullandığı gerçeğini atın ve oldukça cömert bir hava akışı ayarına sahip, bu küçük canavardan oldukça iyi bir buhar alacaksınız!

Yapı

Alüminyum alaşımla sarılmış olan cihazın ana gövdesi oldukça küçüktür ve kullanılan malzeme nedeniyle de oldukça hafiftir. Kaplama gerçekten güzel, metalik, mat/saten kaplama, şık ve şık bir görünüm verirken her yerinde parmak izi bırakmadığınızdan emin olun.

Üstte, Voopoo'nun diğer birçok ürününe benzer şekilde, 2 altın kaplama konektör ve dairesel bir yuva ile Pod girintisi bulunur; bu, hangi yöne gideceği konusunda endişelenmenize gerek kalmadan Pod'u basitçe açmanıza olanak tanır.

Üst bölme girintisinin altında hava akışı ayar halkası bulunur, tamamen temiz bir şekilde döner (durdurucu yoktur), bu da hava akışınızı istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanır. Her iki tarafta da tepegöz şeklinde bir hava akımı deliği ve ayrıca ek bir küçük MTL hava akımı deliği ile, vaping tarzınıza uygun bir hava akımı bulmanız gerekir.

Aşağıyı takip ederek, ön yüzde, altındaki tek ateşleme/güç düğmesi ile 3 küçük led ışık bulacaksınız. Diğer tarafta USB Tip C şarj bağlantı noktası bulunur. Cihazda oldukça yüksek, en uygun konum değil, ancak buraya yerleştirmek cihazın geri kalanının temiz ve net görünmesini sağlıyor.

Son fakat en az değil, Voopoo'nun altına gerçekten hoş bir dokunuş olan sığ bir kauçuk taban ekledi. Sadece masalardaki çizikleri önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda masayı yerleştirirken biraz yastıklama sağlar.

Kartuş ve Coiller

Bunları daha önce hepimiz gördük. Voopoo'nun PnP Kartuşu efsanevidir, darbeye dayanıklı ve belirli sıvılarla çatlama olasılığı daha düşük olan tek parça PCTG plastiktir. Açık füme bir renge sahip olduğu için gerçekten güzel görünüyor, ancak yine de eliquid seviyenizi kolayca görebilirsiniz. Diğer incelemelerde zaten birkaç kez yazdığım için bunlar hakkında devam etmeyeceğim.

Ancak şunu söyleyeceğim, Doric 60 ile sağlanan Pod muhtemelen üzerime hiç sızmayan ilk Voopoo PnP Pod'dur. Doğruyu biliyorum! Sonunda sızdırmayan bir tane buldum!

Doric 60, kutuda iki Voopoo PnP Coil ile birlikte gelir.

PnP-VM5 0.2Ω Coil (40-60w)

Bu coil oldukça iyidir, ancak bu suyu biraz fazla emer ve doğru şekilde çalışması için gerçekten biraz daha yüksek watt'a ihtiyaç duyar. Doric 60'tan gelen 60 Watt, korkarım yeterince güçlü değil ve ondan gerçekten harika bir tat alıyorum..

PnP-VM1 0.3Ω Coil (32-40w)

Bu coil Doric için mükemmel şekilde uygundur. Doric, maksimum watt değerine kadar kolayca ateşlenir ve harika bir tada sahip hoş, yoğun bir sıcak buhar sağlar. Kesinlikle ikisinin en sevdiğim bobini.

Hava akışı

Doric 60'taki hava akışı kontrolüne daha yakından bakarsanız, her iki tarafında da tepegöz tarzı hava akışı delikleri olduğunu fark edeceksiniz, ancak sadece bu değil, Voopoo ayrıca bu Ağızdan akciğere kağıtlar için ek bir küçük MTL deliği sağladı! Çok düşünceli bir ekleme, çok teşekkür ederim! Hava akımı halkasının herhangi bir durdurucusu yoktur, bunun yerine biraz profesyonel ve aleyhte olan 360 derece döner. Bir yandan hoş hissettiriyor ve güzel bir aksiyona sahip, diğer yandan karanlıkta hava akışını ayarlamakta biraz zorlanacaksınız. Ama yine de çoğumuz hava akışımızı ayarlayıp unutuyoruz değil mi?

Bir yandan not olarak, hava akışının ne kadar açık olduğu da otomatik çekmeyi doğrudan etkiler. Otomatik ateşleme, gerçekten açık bir hava akışıyla o kadar iyi çalışmıyor, açıkçası içerideki otomatik çekme anahtarında yeterince basınç oluşturulmaz, bu da onu sivilceli hale getirir, ancak bu hava akışını biraz daha sıkılaştırır ve otomatik çekme gerçekten iyi çalışır. Sadece hızlı ateş etmekle kalmayıp, aynı zamanda çok güvenilir buldum.

Batarya

Doric 60'ın içinde 2500mah var. En büyük pil değil ama cihazın boyutuna göre oldukça yeterli. Bunu tüm gün 60 Watt'ta çalıştırmak, muhtemelen birkaç saat içinde boşalmış bir pil elde etmenizi sağlayacaktır ve yeniden şarj etmeniz gerekecek, ancak sessizce, çoğu çok daha sıcak bir buhar ürettikleri için 40 Watt'lık bobinleri kullanacaktır, bu nedenle pilleri biraz daha uzun süre dayanır.

Bitmiş bir pil aldığınızda, USB Type C bağlantı noktasından 1.6A hızlı şarj alacağınızı bilmekten mutlu olacaksınız, ancak ne yazık ki, şarj olurken vape yapamayacaksınız, çünkü hiçbir şey yok. geçiş.

Dolum

Doldurma, herhangi bir Pnp kartuş kadar kolaydır. Bölmeyi çıkarın, silikon doldurma kapağını açın, doldurun, kapağı değiştirin ve Bölmeyi tekrar takın. Çok kolay.

Sızıntı var mı?

“TO DEATH” kullandığım 40 Watt'lık coilde herhangi bir sızıntı olmadı. Ancak 60 Watt'lık coille, evet, Voopoo'nun PnP kartuş ve coillerinde çok yaygın olan olağan coil sızıntısını alıyorum. Bu, açıkça, coilin likit tutmasından ve onu optimum watt değerine ateşleyememesinden kaynaklanmaktadır.

Kullanım

Doric 60'ın kullanımı son derece basittir, dolayısıyla tek tuş. Ateşleme butonunun üzerinde sadece pil seviyesini değil, hangi modda olduğunuzu da gösteren 3 adet LED bulunmaktadır. Renklerin anlamı şu şekildedir:

Beyaz = Yüksek Güç
Yeşil = Orta Güç
Mavi = Düşük Güç
Güç modlarına ek olarak, LED'ler, aynı anda ne kadar çok LED yanarsa yansın, şarj seviyenizi belirtmek için şarj olurken de yanar.

İşte Doric 60'ın temel işlevleri.

Güç Açma/Kapama = ateş düğmesinin x5 tıklaması
Güç ayarı = güç ayarı moduna geçmek için ateş düğmesine 3 kez basın. Daha sonra her basış, 3 farklı güç modu arasında dönecektir.

Artıları

Şık tasarım ve hafif el hissi
60 Watt güç
Otomatik güç ve bobin algılama
Voopoo PnP Kartuş ve coillerini kullanır
Yeterli pil ve pil ömrü
USB Tip C şarj
Düğme ateşleme veya Otomatik Çekme ateşleme eylemi

Eksileri

Sızan PnP Coilleri
60 Watt coil çok iyi çalışmıyor, daha fazla güce ihtiyaç duyuyor
Geçiş şarjı yok

Sonuç Olarak

Doric 60, son birkaç haftadır benim için gerçekten güvenilir küçük bir cihaz oldu. Beklentilerimden daha iyi performans gösterdi ve sadece bu değil, benim için hızlı bir çıkış ve ayak işleri yapmam gereken günler için kurulum hakkında bir yer buldu.

Gerçekten hızlı tepki veren otomatik çekişten, daha küçük form faktörüne ancak büyük e-sıvı kapasitesine kadar, geceleri dışarı çıkmak bir zevkti ve hiç bir zaman atlamadı.

Voopoo'nun ek bir MTL hava akışı deliği ekleyerek daha kapalı bir hava akışını sevenlere hitap etmesini özellikle beğendim ve tek düğmeli 3 mod işlemi sezgisel ve kullanımı kolay.