Voopoo, DRAG S ve DRAG X, Vinci serisiyle aynı PnP coillerini alan iki pod tarzı AIO'dur ve birçok yönden sırasıyla Vinci ve Vinci X'in doğrudan halefleri gibi görünmektedir.

Her iki cihaz da GENE-TT yonga seti ile donatılmıştır, 4,5 mL'lik bölmeler alır ve bir USB Type-C bağlantı noktası üzerinden şarj olur. S'nin 2600 mAh dahili pili varken, Voopoo Drag X 18650 pil ile çalışır, bu da özellikle 510 adaptörü Voopoo'ya göre işlerde olduğu için bir mod gibi hissettiriyor.

Bir inceleme üzerinde çalışmaya başlamadan önce genellikle yaklaşık iki haftalık günlük kullanıma ihtiyac var, ancak bu ikisi için bir istisna yapmak zorunda kaldık. Onları bir haftadır aralıksız kullanıyoruz ve onlar zaten DL vaping için benim vazgeçilmez ayarlarım. DRAG X ve S hakkında beni neyin etkilediğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Aynı anda piyasaya sürülen VOOPOO 'dan Drag X ve S'yi karşılaştırmak ve buhar yolculuğunuz için daha iyi bir karara varmaktır.

Drag X vs Drag S - Temel Fark Nedir?

Esasen, hepsi iki cihazın boyutuna iniyor. Görünüm ve performans oldukça benzer, bu nedenle esas olarak Drag X'in boyutsal olarak biraz daha uzun olmasıyla ilgili. Bunun nedeni, çıkarılabilir harici 18650 pildir. Drag X, basit ama zarif tasarımını vurgulayarak herhangi bir tıkırtı sesi olmadan yerleştirmek için yeterli alan sağlar (daha fazlası aşağıda). Buna karşılık, Drag S, Type-C USB kablosunu kullanarak şarj edebileceğiniz daha küçük bir dahili pile sahiptir. Hepimiz yoğun bir hayat sürdüğümüz için bazen cihazınızı şarj etmenin her zaman mümkün olmadığı bir konumdasınız. Zaman alıcı olabilir ve sabır seviyenizi azaltabilir. Bununla birlikte, 18650 piliniz varsa ve bir şarj kutusuna da yatırım yapıyorsanız, en iyi ipucumuz iki pil satın alıp birlikte şarj etmektir. Bu, Drag X'in içinde her zaman bir yedek ve bir tam kapasiteye sahip olacağınız anlamına gelir. Çok fazla boyut farkı olmadığı için ikisi de bir cebe veya çantaya sığacak kadar kompakttır.

Drag X ve Drag S Temel Özellikleri

DRAG S / DRAG X
Boyutlar: DRAG S (87 mm x 33 mm x 28 mm) / DRAG X (95 mm x 32,5 mm x 28 mm)
Malzeme: Alaşım ve deri
Çıkış gücü: DRAG S (5-60 watt) / DRAG X (5-80 watt)
Çıkış voltajı: 3.2-4.2 volt
Direnç: 0.1-3.0 ohm
Pil: DRAG S (2600 mAh dahili) / DRAG X (tek 18650 pil)
Kartuş kapasitesi: 4,5 mL
Malzeme: PCTG

Yapı Kalitesi ve Tasarım

Estetikle başlayalım: Bu kitlerin her ikisi de nefes kesici! Mashup ve Retro sürümlerini aldım ve dürüst olmak gerekirse, tasarım açısından onları suçlayacak bir şey bile bulamıyorum. DRAG X ve Voopoo Drag S , deri dokuları ve detaylarından "mashup" baskısının kumaş dokusuna ve orijinal Aegis hislerine kadar, uzun zamandır elimdeki en iyi görünümlü ve en iyi yapılmış cihazlardan bazıları. Voopoo'nun üzerlerinde gerçek deri kullandığından %100 emin değilim ama bana gerçekçi geldiği kesin.

Belki bazıları öndeki büyük DRAG markasını sevmeyecek, ancak modlarda olduğundan daha iyi karışıyor. Ve sonuçta, DRAG serisinin bilindiği şeylerden biri de bu. Ekran büyük, renkli ve parlaktır ve vat miktarı doğrudan güneş ışığı altında bile görülebilir. Bölmelerde kullanılan şeffaf PCTG malzemesi, mod için harika bir uyum ve bu seksi satış sonrası şeffaf RDA kapaklarından birine benziyor. Cidden, hava akışı ayar sistemi bile harika görünüyor ve Vincis'in aksine hava akışı DRAG'lerde tamamen ayarlanabilir. Renk beni etkiledi!

Her iki cihaz da Vinci serisindeki muadillerinden biraz daha küçük ve yuvarlak yapıları sayesinde ele daha iyi oturuyor. 95 mm x 32,5 mm x 28 mm boyutlarında, Drag X, DRAG S'den 8 mm daha uzun ve ortalama 18650 modunuzdan biraz daha uzun. Ve şekilleri ve azaltılmış genişlikleri ile form faktörü her iki cihazda da harika. Ağırlığa gelince, yaklaşık 150 gram olan DRAG S, orijinal Vinci'den önemli ölçüde daha ağırken, DRAG X'in 165 gramı, Voopoo Vinci X2 'in 175 gramına yakındır. Boyut ve ağırlık dışında, X arasındaki tek fark, ve S, X'in bir pil kapağına sahip olmasıdır. Yüksek kalite hissi veriyor, kolayca açılıyor ve güvenli bir şekilde yerine oturuyor.

Drag X-S Kartuş, Vinci bölmeleriyle birlikte gelen çürük olandan çok daha iyi bir fişle gelir ve mıknatıslar süper güçlüdür. Ayrıca, yerleşik ağızlık bu sefer yuvarlatılmıştır ve DL vaping için yapılmış bu büyük 510'lardan biri gibi hissettirir. Sonuç olarak, DRAG'ler yapı kalitesi ve tasarım testini uçan renklerle geçer.

Hangi Coilleri Kullanabilirsiniz?

VOOPOO, Drag ikilisi için çeşitli dirençlerde rahatlıkla kullanılabilen aynı fantastik VOOPOO PnP bobinleri ile önceki VINCI serisinden devam etti, böylece MTL veya DTL vape'den hoşlanıp hoşlanmadığınıza göre seçim yapabilirsiniz. Bu nedenle, hava akışı yalnızca Drag X için açık olan daha gevşek bir vape için 60-80W arasında en iyi performans olan 0.15 ağ bobini arasından seçim yapabilir veya Drag X ve S ile birlikte gelen 0.3 Ohm bobini seçebilirsiniz.

VooPoo DRAG X-S Kartuş

Yukarıda belirtildiği gibi, kartuşlar Plastikten yapılmıştır (PCTG, diğer adıyla Poli – Sikloheksilendimetilen Tereftalat Glikol).

VooPoo'nun kartuşa bir tank tasarımı vermeye çalıştığı açık ve bence işe yaradı.

Voopoo Pnp Mtl kartuş ve Voopoo Drag X Kartuş seçenekler arasında olduğu gibi Voopoo Pnp Pod Tank bir diğer kullanım için seçenek sunar.

Kartuş, sistemin harika görünmesinde önemli bir rol oynar - çoğu bölmede olduğu gibi açıktır.

Bununla birlikte, her yerde nettir ve baklalarda görmeye alıştığımız berrak beyazdan ziyade daha çok gri bir renktir.

Pod oldukça havalı olsa da  göründüğü ve hissettirdiği şekilde VooPoo gerçekten çok farklı bir şey yapmadı. Sadece bir tank gibi görünecek şekilde şekillendirdiler ve bence işe yaradı harika görünüyor ve hissettiriyor.

VooPoo'nun web sitesi, bir 510 bağlantı adaptörü veya sistem çıkardıklarını belirtiyor, bu Pod Modları arasında yeni bir fikir değil, ancak kontrol etmek kesinlikle ilginç olurdu.

Pod hakkında öne çıkan bir şey var, bağlantı…

İşlevsellik ve Cihazın Kullanımı

Genel olarak, Drag X, kullanımı nispeten kolay olan düzenli, küçük bir Sub-Ohm kitidir. Drag S aynı şekilde - pil bittiğinde Type-C şarj cihazını takmanız yeterlidir (şarj edilmesi bir saat on beş dakikadan biraz fazla sürer). İçiniz rahat olsun diye, Drag X hareket halindeyken daha iyi bir seçenektir çünkü şarj etmeyi düşünmeniz gerekmez. Yedek pil taşımak 1500mAh Drag X ile çok iyi iş çıkarıyor.

İhtiyacınız olan her şeyi küçük bir Sub-Ohm pod kitinden alırsınız. Hava akışı, DTL vaping için açılma esnekliğine ve güzel miktarda dirençle bir MTL çekilişi için kapanmaya izin veren anahtar ile Drag X'te harika. Sadece Drag X'in alt kısmında, sağlam ve iyi tasarlanmış, kolaylıkla açılan ve sorunsuz bir şekilde güvenli bir şekilde tıklanan bir pil kapağına sahipsiniz. PnP bobinlerinizi değiştirmek ve moda geri dönmek için bölmeyi çıkarmak, her zaman güvende tutmak için yerinde çok güçlü manyetik kontaklarla yeterince basittir.

VOOPOO Drag X Çıkarılabilir 18650 Pilli Drag X ile Drag S ile karşılaştırıldığında işlevsellik açısından önemli bir fark, inhalasyon seçenekleridir. Sadece Sürükle S ile, ateş düğmesine basabilirsiniz, ancak aynı zamanda nefes almaktan başka bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik ateşleme seçeneğine de sahip olursunuz. Bunlar, ayarlarda (aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır) ve VOOPOO'nun Vinci cihaz serisinden popüler Vinci 2'ye benzer bir kurulumda seçilebilir. Drag X, otomatik ateşleme seçeneği olmayan kesinlikle manuel ateşlemedir. İşte nasıl açılacağına, vat miktarını ayarlayarak cihazın nasıl kullanılacağına ve çok daha fazlasına ilişkin bir özet:

Cihazı açıp kapatmak için beş kez ateş düğmesine basmanız yeterlidir (kullanılmadığı takdirde 30 dakika sonra otomatik olarak kapanır)
Watt değerini ayarlamak için yukarı veya aşağı basın
Maksimum gücü kullanmak için gelişmiş vaping için RBA modu veya aşılamayacak bir ayarlanmış watt değerinde daha güvenli vaping için Akıllı mod arasında seçim yapın. Sürükle X üzerinde ateş düğmesine üç kez basarak iki mod arasında geçiş yapın.
Yukarı düğmesini ve ateşle düğmesini aynı anda tıklatarak cihazı kilitlemeniz yeterlidir; bu, watt değerini değiştirme veya ateşleme düğmesine basma imkanı olmadığı anlamına gelir. Önce güvenlik!
Aşağı düğmesi ve ateş düğmesi birlikte günlük puf sayacına direnir (18650 pilinizi değiştirirken puf sayacının kalması kullanışlıdır)
Ateş düğmesine basın, yukarı ve aşağı tamamen saat ayarlarına erişir
Puf sayacı ekranındayken, yonga seti bilgilerinizi kontrol etmek için ateş düğmesine dokunun.Başlangıçta yukarı ve aşağı düğmelerini bir arada tutarak puf arayüzüne girin. Menünün bu kısmından çıkmak için iki saniye daha basılı tutun
Benzer tasarım özellikleri nedeniyle, Drag X ve S'nin, VOOPOO Vinci serisine benzeyen menüde gezinme de dahil olmak üzere birçok benzerliğe sahip olduğunu göreceksiniz. Puf sayacı ile, bir elektronik sigara olarak alışkanlıklarınızı sürdürmek için önceki iki hafta neler başardığınızı gösterir. Pratik anlamda, Drag X veya Drag S'nizi e-sıvı ile doldurmak aynı derecede basit bir iştir. Bölmenin altından doldurulur ve herhangi bir e-sıvı damlalığına sığdırabileceğiniz ve kapsülünüzü doldurabileceğiniz kadar büyük bir kapağa sahiptir. Her iki cihazı da tüm gazetelerin aradığı C Tipi USB şarj cihazını kullanarak şarj edebilirsiniz, bu nedenle kesinlikle bizden bir onay işareti!

Görünüm

Elimizde nasıl bir pod modumuz var. VOOPOO, orijinal Vinci 2 ve Vinci X serisi de dahil olmak üzere Vinci serisiyle yaptıkları harika çalışmanın ardından tekrar yapmış gibi görünüyor. Bir şey olursa, Drag X ve S, bu cihazlara harika bir şık görünümle başka bir çentik attı. Ekranlar, hoş koyu renkler ve görülmesi kolay yeterince büyük bir ekran ile benzer bir kuruluma sahiptir. Hareket halindeyken şık vaping yapmak için çok çeşitli renkli ve pratik seçenekleriniz var, cihazın arkasında tutma yeri olarak karbon fiber veya deri malzeme olan birçok farklı doku var.

Ateşleme düğmesi yeterince büyük ve yuvarlak, hoş bir dokunuş sağlıyor ve genel olarak, VOOPOO tarafından yalnızca parçayı değil, aynı zamanda uzun ömürlü bir ürün gibi hissettiren Drag serisini oluşturmak gerçekten etkileyici bir iş.

Drag X ve S ile Temel Avantajlar

Sonsuz hava akışı sistemi sayesinde Drag X ve S ile birçok seçeneğiniz var. Voopoo PnP Coil ile birlikte, hava akışı tamamen açıkken DTL modunda güzel tuzlar ve yüksek VG likit kullanarak MTL arasında rahatça geçiş yapabilirsiniz. Ağızdan akciğere vapingin ne anlama geldiğini ve ayrıca akciğere yönlendirdiğini anlamak için burayı okuyun.
Voopoo PnP Kartuş örgü bobinlerle lezzet harika ve onlardan da iyi bir bobin ömrü elde edersiniz, bu da doğru wattlara bağlı kalmanızı sağlar.
Drag X ile elde ettiğiniz 0.15 ağ gibi düşük dirençli bobinler, mükemmel lezzet ve bulut üretimi sunar.
Daha da etkileyici olanı, tüm bunları Drag X'te tek bir 18650 pil ile yapabilirsiniz. Pili daha da uzatmak istiyorsanız, daha az likit kullanmak ve pil ömrünü uzatmak için watt değerini yüksek dirençli bir coil MTL stiline düşürmeniz yeterlidir.
Bölmelerdeki mıknatıslar gerçekten güçlü, cihazda tıkırtı yok ve nadiren sızıntı yapıyor!

Dezavantajları var mı?

Çoğu buharcı için güzel bir fikir gerekli olmasa da bir puanlama sistemi. Kullanmak isterseniz, ana ekranda bu cihaz özelliğine erişmek için VOOPOO'nun resmi web sitesine kaydolmanız gerekir. Drag X ile ilgili tek küçük hayal kırıklığı, pili her değiştirdiğinizde zamanlayıcıyı ayarlamanız gerekmesidir. Ancak bugünlerde çoğu insan akıllı telefonlarını kullanıyor veya saati kontrol etmek için izliyor, bu yüzden büyük bir sorun değil!

Pil ömrü ve Şarj

DRAG X'teki pil ömrü açıkça 18650'nize bağlı olacaktır, ancak VTC5A'mı 60-65 watt'ta kullanırken yaklaşık bir buçuk kapsül aldım. 0,2 ohm coilli DRAG S'de, 50 watt'lık bir şarjla iki bölmeye (yaklaşık 8 mL) yaklaştım. Şarj hızına gelince, yalnızca DRAG S'yi test ettim - 18650'leri harici bir şarj cihazında şarj etmenizi öneririm. Tam şarjı 1 saat 20 dakikada ayarladım, bu da içindeki 2600 mAh pil göz önüne alındığında oldukça hızlı. Pil kapasitesi biraz şişirilmiş olsa bile, 2 amperlik şarj yasal görünüyor.

Her iki cihaz da USB Type-C bağlantı noktaları üzerinden şarj olur ve hiçbiri geçişi desteklemez. Benim için büyük bir sorun değil, özellikle DRAG S'de ne kadar hızlı tam şarj alabileceğimi düşünürsek.

Bir yan not olarak, DRAG X, pili çıkarırken tezgahın üzerinde nefesler tutar, bu harika, ancak zamanı siler - bu oldukça can sıkıcı olabilir çünkü her seferinde yeniden ayarlamanızı ister. Zaman ayar menüsünden çıkmak için yalnızca ateş düğmesine uzun süreli bir tıklama yeterlidir, bu nedenle o süre için bir saat veya telefonunuzu kullanmaktan çekinmiyorsanız, bu önemli değil. Umarım bunu bir firmware güncellemesi ile çözebilirler.

Artılar

Mükemmel yapı kalitesi
Harika görünüyor
Deri parçalar hoş bir dokunuş
Büyük şeffaf bölmeler
Büyük doldurma ağzı (ve iyi bir tıkaç)
Güçlü mıknatıslar
Geniş ve parlak renkli ekran
Tamamen ayarlanabilir hava akımı
Kullanımı kolay
Her iki bobinde de harika lezzet ve buhar üretimi
0.15 ohm bobin daha düşük wattlarda kullanılabilir
Her iki coilde de iyi sonuç
Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok bobin (düşük watt seçenekleri dahil)
510 adaptör çalışıyor
DRAG X 18650 pil
DRAG S (2600 mAh) üzerinde iyi kapasite
USB Type-C şarj bağlantı noktası
DRAG S oldukça hızlı şarj oluyor (1 saat 20 dakika)

Eksileri

Puanlama özelliği kullanışlı görünmüyor (ve ekranın yarısını kaplıyor)
DRAG X, pilleri değiştirdiğinizde zamanı sıfırlar
Geçişsiz vaping yok
Bazıları “DRAG” logosunu sevmeyebilir
Ağızlık bazen ısınabilir
Zayıf çekme sensörü (DRAG S)

Sonuç Olarak

Drag X ve S arasındaki çarpıcı benzerlikler göz önüne alındığında, ikisini birbirinden ayırmak için çok fazla değil. Söylediğimiz gibi, Drag X biraz daha uzun ama fazla değil ve bu tamamen 18650 pilinden kaynaklanıyor. Uzun ömür, basitlik ve etkinlik için, Drag X, pil azaldıkça şarj etmeniz gerekmediğinden, dışarıdayken size daha fazla esneklik sağlar. Artı, biraz daha fazla güç istiyorsanız, daha yüksek watt değerine sahiptir, ancak performans için mutlaka hayati önem taşımaz. Sonuç olarak, VOOPOO yüksek çıtayı belirlemeye devam ettiği için her ikisi de kaliteli pod modlarıdır. Her biri elde rahat görünüyor ve bazı şaşırtıcı lezzet ve bulutlar üretmek için mükemmel yapı kalitesiyle birleşiyor. Popüler Vinci serisinde olduğu gibi, buharcılar PnP bobinlerinden yeterince alamıyor, bu yüzden bu avantajı Drag serisiyle genişletmeleri güzel.