Uwell, orijinal Caliburn'ü 2019'da piyasaya sürdüğünde, vaping dünyası fırtınaya tutuldu. İnce ve hafif tasarım anında çekiciydi ve sıcak, gevşek MTL daha da çekiciydi. Caliburn uzun zamandan beri pod vaplar için 'altın standart' olarak kaldı ve birçok pod vape popülaritesini ve başarısını elde etmeye çalıştı ve başarısız oldu.

Orijinal Caliburn, buharcılar bir pod vape'de aradığı her şeye sahipmiş gibi görünse de, Uwell, Caliburn'ün halefini yeni piyasaya sürdükleri için iyileştirme için yer gördü; Caliburn G.

Caliburn G, orijinali bu kadar popüler yapan şeylerin çoğunu koruyor, ancak onu daha da iyi hale getirecek birkaç yeni değişiklikle. Caliburn G, hem çekme hem de düğmeyle etkinleştirilen ateşlemeye sahiptir, değiştirilebilir kartuşlar yerine değiştirilebilir coiller alır ve iki hava akışı moduna sahiptir.

Caliburn G, tüm zamanların en büyük pod vaplarından birine layık bir halef mi? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Uwell Caliburn G Kutu İçeriği

1 x Uwell Kaliburn G Kiti
1 x Uwell Caliburn Kartuş
2 x 0.8ohm Caliburn G Coil
1 x USB C Tipi Kablo
1 x Kullanım Kılavuzu

Özellikler

Çinko Alaşımlı Yapı
108,3 mm x 22,5 mm x 12,6 mm
690 mAh Pil
15W Maks. vat miktarı
2 Farklı Hava Akış Modu
Beraberlik ve Düğme Aktif Ateşleme
2ml Kapsül Kapasitesi
Değiştirilebilir Bobinler
Tip-C Şarj

Tasarım ve Yapım Kalitesi

Herkesin beğendiği bir tasarıma sahip olduğunuzda, onu çok fazla değiştirmemek mantıklıdır. Bunu akılda tutarak, Uwell, Caliburn G'yi orijinalinden farklı kılmak için birkaç tasarım değişikliği yaptı, ancak hiçbir şey çok sert değil.

Uwell Caliburn G hala uzun ve ince bir cihaz ancak orijinalinden biraz daha kısa, biraz daha geniş ve biraz daha kalın. Bu 'vape kalem' şekli son derece kullanışlıdır çünkü ceket veya pantolon cebine kolayca sığar ve fazla yer kaplamaz. Caliburn G çinko alaşımından yapılmıştır ve çok hafiftir.

Orijinalin kenarlarından aşağıya doğru uzanan nervürlü çizgiler G'nin ön ve arka yüzünün tamamında yer alıyor. Bu çizgiler, aksi takdirde kaygan bir cihaza biraz tutuş katıyor ve aynı zamanda hoş bir görünüm kazandırıyor. Cihazın ön tarafında “Caliburn”, hemen altında bir LED göstergesi ile zarif bir şekilde basılmıştır.

Ateşleme düğmesi orijinalinden daha büyüktür ve çevresinde bronz bir vurgu halkası vardır. Bronz aksan, ona büyük bir hayranı olduğum klas bir görünüm kazandırıyor. Düğme, basıldığında dokunsal ve duyarlıdır, ancak Caliburn G ayrıca çekmeyle etkinleştirilen ateşleme özelliğine sahiptir, böylece sadece vape yapmak için ağızlığı çizebilirsiniz.

Ağızlık aynı zamanda kapsül için doldurma kapağı görevi görür. Orjinalindeki ağızlıktan çok daha yuvarlak ve orijinalin kullanımı rahat olsa da bu ağızlığı daha çok seviyorum. Dudaklarımın kıvrımlarını daha da iyi takip ediyor ve genel olarak daha iyi hissettiriyor.

Orijinal Caliburn üzerindeki bölme mıknatıslarla takılıyken, bu bölme tık sesiyle yerine oturur. Manyetik olarak takılan bölmelerde yanlış bir şey yoktu ama ben tıklamanın güvenliğini tercih ediyorum. Düşürse bile kolayca çıkmaz ve bu, düşürürseniz karanlıkta bölmeyi aramaktan kurtarabilir.

Bölme takıldığında, Caliburn G'nin yan tarafında kalan likitinizi kolayca kontrol etmenizi sağlayan pencereler vardır. Bölmelerin alt yarısı tamamen şeffaftır ve 2 ml'ye kadar meyve suyu tutabilir. Caliburn G, Uwell'in yeni Caliburn G Pod değiştirilebilir bobinlerini alır.

Bir klasiğin en iyisi olmak zor ama Caliburn G'nin tasarımından ve genel kalitesinden memnunum. İyi görünüyor ve iyi inşa edilmiş. “Bozuk değilse tamir etmeyin” dediklerini biliyorum ama Uwell'ın değiştirdiği her şeyin aslında cihazı daha da iyi hale getirdiğini hissediyorum.

Uwell Caliburn G Kartuş Doldurma Nasıl Yapılır ?

Vaping konusunda yeni olsanız bile Caliburn G, kurulumu hızlı ve kolay bir cihazdır. Bununla birlikte, orijinaldeki değiştirilebilir bölmeler yerine değiştirilebilir coiller alır, bu nedenle vaping yapmadan önce uygun şekilde hazırladığınızdan emin olmak isteyeceksiniz.

İlk önce bir coil alın. Kutu içerisinden çıkan coillerin ikisi de aynı olduğu için hangisini seçtiğinizin bir önemi yok. Seçtiğiniz likiti alın ve bobinin kenarlarındaki pamuğa birkaç damla likit damlatın. Bunu yaptıktan sonra, bobini alın ve düz kenarı bölmenin alt kısmındaki düz kenarla hizalayarak bölmeye yerleştirin. Bobin basitçe bölmenin altına iter.

Ağızlık doldurma kapağı görevi görür, bu nedenle önden arkaya veya yan yana iterek çıkarın. Ağızlık kaygandır, bu yüzden ilk başta çıkarmak acı verebilir, ancak birkaç kez yaptığınızda biraz daha kolay hale gelir.

Likit şişesi ağzınızı kırmızı contaya yapıştırarak bölmeyi doldurmak istiyorsunuz. Bölmeyi doldurun ve 5 dakika bekletin. Caliburn G, bölmeyi hangi yöne yerleştirdiğinize bağlı olarak ya bir MTL ya da sıkı MTL çekilişi sunacaktır, bu nedenle her iki yönü de deneyin ve hangi yolu beğendiğinizi görün.

Ateşleme düğmesine beş kez basarak cihazı açın ve ağızlığın üzerine çizim yaparak veya ateşleme düğmesine basarak vape yapın.

Uwell Caliburn G Coilleri

Değiştirilebilir kartuşlar yerine Caliburn G, değiştirilebilir coiller alır. Bunlar, bunun için özel olarak yapılmış yeni Caliburn G Coil serisi. Yalnızca, coilin düz tarafını bölmenin altındaki düz çentikle hizalamanızı gerektiren belirli bir şekilde bölmenin dibine otururlar ve basitçe yerine iterler.

Kutu içerisinden iki coil gelir ve ikisi de aynıdır: 0.8ohm Caliburn G Serisi Coiller. Ayrı olarak satın alınabilecek 1.0ohm coiller de vardır.

Pil Ömrü

Caliburn G'de görmekten memnun olduğum büyük bir değişiklik, Type-C şarj bağlantı noktasının eklenmesidir. Type-C kablo ve güç bloğu kullanarak Caliburn G'yi 40-45 dakikada tamamen şarj eder. Cihazı 45 dakikadan kısa sürede tamamen şarj edebilmek çok büyük ve cihaza bir ton kullanılabilirlik katıyor. Şarj olurken de kullanılabilir, böylece asla tamamen elektronik sigarasız kalmazsınız.

Caliburn G daha yüksek bir maks. orijinalinden daha fazla güç çıkışı (15W'a karşı 11W), bu nedenle biraz daha fazla güç kullanır, ancak bu, artan pil kapasitesi (690mAh'e karşı 520mAh) ile dengelenir. Yeniden şarj etmeden önce bir buçuk ila 2 tam likit kapsülü vape etmeyi bekleyebilirsiniz.

Çizim yaptığınızda, pil seviyenizi belirtmek için yanan bir LED var. Yeşil %60+, mavi %30-60 ve kırmızı %30'dan azdır. Pil bittiğinde kırmızı ışık arka arkaya 10 kez yanıp sönecek ve ateş etmeyi reddedecektir.

Performans

Bu kadar basit ve anlaşılır bir cihaz için performans hakkında gözden geçirilecek çok şey var. Bahsetmek istediğim ilk şey hava akışı. Bölmeyi nasıl yerleştirdiğinize bağlı olarak Caliburn G, sıkı bir MTL çekilişinden daha da sıkı bir MTL çekilişine geçebilir, her ikisi de orijinal Caliburn'deki çekilişten önemli ölçüde daha kısıtlıdır. Şahsen orijinaldeki beraberliğin iyi olduğunu hissettim ama her zaman biraz daha sıkı bir beraberlik istedim. Orijinalin teslim ettiği daha gevşek MTL'yi beğendiyseniz, Caliburn G'nin aynı olmadığını ve size bir beraberlik vermeyeceğini unutmayın.

Orijinale göre bir başka gelişme de lezzet. Caliburn G, lezzet oyununu hızlandırır ve rekabet etmesi zor olan zengin, sıcak ve lezzetli buhar sağlar. Çekme ile etkinleştirilen ateşlemeyi kullanmak bana sıcak buhar verir, ancak çizmeye başlamadan hemen önce ateş düğmesine basmak, gerçekten güzel olan biraz daha sıcak bir buhar sağlar. Bu vape'den gelen lezzet düpedüz etkileyici ve şimdiye kadar denediğim diğer pod vape'lerden daha iyi.

Bu 0.8ohm coiller lezzetli olmasının yanı sıra çok yönlüdür. 6mg normal nikotin likiti, bu kadar düşük güçlü bir cihazda kullanılmasına rağmen hala güzel bir çekiş sağlıyor. Yine de Caliburn G ile nikotin tuzları gerçekten olduğu yerde. 35 mg nikotin tuzu bana gerçekten mükemmel olan mükemmel bir boğaz vuruşu sağlıyor.

Bir bakla değerinde ejuice için Caliburn G'den 50 mg nikotin tuzu bile kullandım ve çok daha güçlü ve fark edilir bir boğaz vuruşu olsa da, çok güçlü veya çok güçlü değildi. Kullanmayı tercih ettiğiniz likit türü veya gücü ne olursa olsun, Caliburn G bununla başa çıkacak ve iyi idare edecektir.

Performans sorunları mevcut değildi. Bobinlerden sızıntı ve yoğuşma da olmadı. Bölmenin altı ve pilin içindeki temas noktaları, testlerim boyunca tamamen kuru kaldı. 50VG likit, 65VG likit ve 70VG likit kullandım ve bunların hiçbiri sızdırılmadı. Bobinler ayrıca, kuru bir vuruş almaya hiç yaklaşmadığım için olağanüstü bir şekilde zincir vapingine ayak uyduruyor.

Fantastik fitilleme özelliklerine ek olarak, bobin ömrü de harika. Onuncu dolumdan sonra saymayı bıraktığım için, bölmeyi tek bir bobin kullanarak sayabileceğimden daha fazla doldurdum. Sadece şimdi bobin biraz tatmaya başladı, bu yüzden muhtemelen yakın gelecekte değiştirmem gerekecek.

ARTILARI

Güzel kompakt tasarım
Hafif
Çok iyi inşa edilmiş
Harika lezzet
Tip-C şarjı; hızlı şarj
Çok uzun coil ömrü
Farklı VG/PG oranlarıyla harika coil çok yönlülüğü
Normal veya salt nikotin özleri ile hoş bir boğaz vurumu
Sızıntı yok

EKSİLERİ

Doldurma kapağını çıkarmak zor
Sıkı MTL çekilişi, orijinalin gevşek çekilişini sevenler için çok sıkı olabilir.

Uwell caliburn g iyi mi?

Caliburn G'yi şiddetle tavsiye ederim. Sigarayı bırakmak için kullandım ve 3 aydır sigarayı bıraktım, 'vuruş' için güzel tuzlar kullandım ve nikotin gücünü kademeli olarak azalttım. Bu kadar küçük bir cihaz için harika bir taşınabilir cihaz, kullanımı kolay, yeniden doldurma ve iyi pil ömrü.

Caliburn G, Caliburn 'den daha mı iyi?

Caliburn G'nin önemli ölçüde daha büyük bir pili var, şimdi 690 mAh gibi büyük bir pil kapasitesi var ve önemli bir boyut farkı olmaksızın pil kapasitesini %30'dan fazla artırıyor. Pilin büyümesine rağmen, bu doğrudan %30 daha uzun pil ömrü anlamına gelmiyor.

Uwell caliburn G coilleri ne kadar dayanır?

Caliburn G mesh coilleri 10 - 14 gün arasında sürer. Tabii ki, hepsi kullandığınız e-sıvıya ve ne sıklıkta vape yaptığınıza bağlı. Diğer pod sistemleri ve bobinleri ile karşılaştırıldığında, Caliburn en uzun ömürlerden birine sahiptir.

Caliburn G için Salt likit mi kullanmalıyım ?

Uwell Caliburn G Pod Sistemi, hem serbest baz hem de nikotin tuzu e-sıvıları için tasarlanmış kompakt bir açık kapsül sistemidir. ... Her Uwell Caliburn G Yedek Pod, freebase veya nic salt e-likit ile kullanılabilen 2 ml'lik bir e-likit kapasitesine sahiptir.

Üstten doldurma bölmeleri hızlı ve kolay bir şekilde yeniden doldurulabilir - en az %50 PG olan e-sıvıları öneririz. Kit, hem serbest baz (standart) nikotin hem de nikotin tuzlu e-sıvılarla iyi çalışır.

Caliburn kartuş, Caliburn G'ye uyar mı?

Caliburn ve Caliburn KOKO kartuşları, Uwell Caliburn G sistemi ile uyumlu değildir. Sızdırmaz 2 ml likit kapasitesi sunan Caliburn G kartuşları, doldurma portlarına erişmek için ağızlık doldurma kapağını çıkararak üstten doldurma sistemi ile doldurulabilir.

Caliburn G, Koko Prime kartuşlarını kullanabilir mi?

Uwell Caliburn G & Koko Prime Yedek Kartuşlar W-Dahili Coil 2 adet 0.8 veya 1.0hm 1.6ml. CRC versiyonundaki Caliburn G Pod, Uwell Caliburn G ve KOKO Prime Pod Kitine uygun bir pod kartuştur, aynı kartuşu kullanırlar.

Caliburn g tadım neden yanıyor?

Atomizer coilinizin içindeki fitil ısınınca kuruduğu ve yandığı için yanık tadı vardır. Fitil, buharlaştırıcınızın sıvıyı tanktan emen kısmıdır. ... Bir nefes aldığınızda fitil sıvı ile tamamen doymamışsa, bu malzeme ağzınızda kötü bir tat bırakabilir ve kömürleşebilir.

Caliburn g tekrar doldurulabilir mi?

Uwell Caliburn G Pod Kartuşu, Uwell Caliburn G Pod Sistem Kiti için bir dizi yedek vape pod tasarımıdır. PCTG'den yapılmıştır ve 2 ml'ye kadar e-sıvı tutabilir. Her bölme yeniden doldurulabilir ve üstten doldurma tasarımı sayesinde e-likiti stressiz doldurabilirsiniz. Doldurma portunu açığa çıkarmak için ağızlık kapağını çıkarın.

Caliburn G'nin kilidini nasıl açarsınız?

Cihazınız, ateş düğmesine beş kez hızlı bir şekilde tıklayarak kilitlenebilir ve kilidi açılabilir. UWELL Caliburn G, nakliye sırasında yanlışlıkla açılmasını önlemek için kilitli bir konumda gönderilir. Güç düğmesine beş kez hızlı bir şekilde tıklarsanız, cihazınızın kilidini açmalıdır.

Karar

Uwell, bozuk olmayanı onarmayı başardı ve neredeyse her şeyi tekrar doğru yaptı. Benim için Caliburn G, pod vape'ler için yeni 'altın standart' çünkü aradığım her şey: sıkı bir MTL çekimi, harika lezzet, düzenli ve nikotin tuzu özleri ile çok yönlülük, sıcak buhar, uzun bobin ömrü, harika pil ömrü ve minimum kesinti süresi için hızlı şarj. Bulabildiğim tek şey, doldurma kapağının çıkarılmasının zor olabileceği, ancak birkaç kez çıkarıldıktan sonra kolaylaştığıydı.

Orijinal Caliburn'deki gevşek MTL çekilişinden vazgeçtiyseniz, Caliburn G tam da beklediğiniz şey olabilir.

Caliburn G hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunu denediniz mi? Bana bir yorum bırakın ve düşüncelerinizi bildirin!